Nota de Premsa–Per la seva immediata circulació
Referència: Conferència Internacional Mundial sobre SIDA

La Dra. Helene Gayle del CDC d'Atlanta davant del President de Sudàfrica Thabo Mbeki admet que:
Encara avui no existeixen proves científiques de l'existència del «VIH», ni tampoc de la validesa dels tests de diagnòstic.

Abans que s'iniciés a Durban la Conferència Internacional de la SIDA, el President Sudafricà invità a experts a dues reunions previes en les que les opinions actuals sobre el VIH i la SIDA foren discutides de forma crítica. Amb anterioritat, el President Mbeki s'havia interessat en conéixer els diferents punts de vista en relació a la SIDA. Les seves dubtes s'havien despertat concretament amb la monoteràpia d'AZT/Retrovir, que es prescriu extensament a Sudàfrica, mentre que en alguns països industrialitzats s'ha començat a considerar que aquesta teràpia, de finals dels 80/principis dels 90, és una greu errada.

Centers Disease Control (CDC).A iniciativa del President Bill Clinton, en aquestes dues reunions prengueren part representants de l'Agència de Salut dels EE.UU., CDC. En la darrera reunió, la delegació d'EE.UU. s'oferí a cooperar amb Sudàfrica per a cercar les proves de l'existència de l'així anomenat Virus de l'Immunodeficiència Humana (VIH) de la SIDA i de la validesa dels tests de diagnòstic.

Per primer cop en l'història de la SIDA, es decidí tractar d'aïllar el així anomenat VIH de la SIDA, proporcionant una prova científica de la seva existència. També s'acordà cercar l'evidència de l'especificitat dels tests de diagnòstic; és a dir, l'evidència que aquests tests reaccionen únicament en presència d'anticossos del VIH. Quelcom que encara no s'havia fet fins ara.

Helene Gayle.Segons la Directora de la Delegació dels EE.UU., Dra. Helene Gayle, el CDC participarà en aquestes investigacions, que seran dutes a terme a Sudàfrica juntament amb renombrats experts. S'espera obtindre els primers resultats cap a desembre del 2000.

Aquest compromís global hauria d'haver-se realitzat fa ja molt de temps, amb el que ara no seria necessari formar una nova comissió i iniciar amb tant retard l'esmentada investigació.

Malgrat tot, és el primer cop que els representants de Sanitat dels EE.UU. admeteixen que en la SIDA no s'ha descobert cap virus específic. Que simplement no existeix evidència que el VIH sigui la causa de la SIDA. I això esdevé 16 anys després que la Secretària de Sanitat dels EE.UU., Margaret Heckler, el 23 d'abril del 1984, anunciés al món sencer el descobriment científic d'un virus relacionat amb la SIDA i també que s'hagués fet la sol·licitud de patent d'aquest «descobriment» i que, finalment, les autoritats dels EE.UU. haguessin aprovat els tests de diagnòstico del «VIH».

El fracàs en aïllar el VIH afecta directament a la validesa dels tests, donat que un mètode indirecte com és una prova d'anticossos, només ha de ser utilitzat davant una evidència concreta.

L'única possibilitat de provar l'existència del VIH és l'aïllament d'aquest virus específic. La qual cosa encara no s'ha fet. Com a conseqüència, els tests no poden, sota cap grau de seguretat, desvetllar que una persona que dona positiu hagui estat realment infectada per un virus.

Conclusió: no existeix prova de l'existència del VIH -segons les normes estàndard de virologia- i no existeix suport científic a la validesa dels tests per a trobar els anticossos.

Aquesta Nota de Premsa s'està emetent a causa del malintencionat atac que es feu al President de Sudàfrica, Sr. Thabo Mbeki, en un article impulsat per més de 150 cientifics, i publicat a la revista científica «Nature» del 6 de juliol del 2000.

En l'esmentat article, conegut com «La Declaració de Durban» (veure també la nostra nota de premsa «El Deshonor de la Ciència», 29 de juny del 2000), els autors mantenen que les afirmacions conegudes sobre el VIH i la SIDA acompleixen amb els més alts estàndards cientifics.

Sota la direcció de l'Associació Alemana «Wissenschaft, Medizin und Menschenrechte, e.V.» (Ciència, Medicina i Drets Humans), vàries organitzacions de diferents països (Txetxènia, Estat espanyol, Holanda, Itàlia, Anglaterra, EE.UU. i altres) demanaren als firmants de la Declaració de Durban que proporcionessin al President Sudafricà, i amb això al món sencer, l'evidència científica del així anomenat VIH i de la validesa dels tests.

Fins aquest mateix moment, els firmants de la Declaració de Durban no han contestat, a excepció de la representant del CDC, Dra. Helene Gayle, l'oferta de la qual de dur a terme noves investigacions a Sudàfrica contradiu més aviat la seva adhesió prèvia a la Declaració de Durban.

Dortmund & Stuttgart, 7 de juliol del 2000.

Dr. Stefan Lanka, Karl Krafeld.

Aquesta nota de premsa també està disponible a Internet: http://www.aids-info.net/durban.

Informació general sobre el VIH/SIDA, a més a més d'una traducció a l'alemany d'aquesta nota de premsa, es pot trobar a: http://www.aids-info.net.

Wissenschaft, Medizin und Menschenrechte e.V.
Ciència, Medicina i Drets Humans.

President:
Karl Krafeld
Albrechtstr. 17
D-44137 Dortmund
Alemània

Vice-President:
Dr. Stefan Lanka
Ludwig-Pfau-Str. 1b
D-70176 Stuttgart

Telèfon: 0711 / 2220601
Fax: 0711 / 2220600
Mòbil: 0171 / 3281070
E-mail: lanka@free.de


free-news.org