Capítol anterior. - Capítol següent.

Capítol V.

En el capítol anterior...
Les principals cadenes de quioscs, Menzies i Smith, argumentant «potencials problemes legals», es neguen a distribuir la revista «The Ecologist».

Mentrestant a l'Índia...

Monsanto.Les camperoles i camperols de Karnataka (sud de l'Índia) han començat a reduir a cendres els camps d'experimentació de Monsanto existents a la regió. Fa dies, el ministre d'agricultura de Karnataka en una conferència de premsa fou obligat pels periodistes a revelar els indrets on aquests experiments amb cotó Bt s'estan realitzant. Milers de camperoles i camperols ocuparen i cremaren els camps davant de les càmares, en una acció de desobediència civil anunciada i oberta.

Aquesta acció marca l'inici d'una campanya d'acció directa de camperoles i camperols contra la biotecnologia, que reb el nom d'«Operació Cremar Monsanto», que no cessarà fins que totes les multinacionals assassines com Monsanto, Novartis, Pioneer, etc. se'n vagin de l'Índia. Representants de moviments camperols d'altres tres Estats de l'Índia (on Monsanto també està duent a terme experiments) es reuniren a Bangalore per a preparar una campanya.

La campanya contra l'enginyeria genètica i les patents sobre els éssers vius, té com a objectius cremar Monsanto i enterrar l'Organització Mundial del Comerç. A més a més, recomanen a qui haguin invertit a Monsanto que recuperi les inversions abans que siguin reduïdes a cendres.

Nanjundaswamy, president de Karnataka State Farmers Association, ha declarat que «Sabem que detindre la biotecnologia a l'Índia no ens serà de molta utilitat si se segueix practicant en altres països, doncs la biopolució no s'atura a les fronteres. També pensem que el tipus d'accions que tindran lloc a l'Índia tenen el potencial no només de treure a aquestes multinacionals assassines del nostre pais: si juguem bé les nostres cartes a nivell global i coordinem el nostre treball, aquestes accions poden també convertir-se en un repte important per la supervivència d'aquestes empreses en els mercats de valors».

«Per aquests motius» continua Nanjundaswamy «estem fent una convocatòria internacional d'acció contra Monsanto i la resta de la màfia biotecnològica. Esperem que aquesta convocatòria inspiri tota la gent que està ja fent un brillant treball contra l'emginyeria genètica, i molta altra que fins ara no ha treballat aquest tema, a unir els seus esforços i accions a nivell global».

«Aquest és un bon moment per atacar Monsanto, doncs s'ha quedat sense ni un «clau» degut als seus intents megalòmans de monopolitzar l'indústria de la vida en temps rècord. Ara està emmig d'un procés d'acomiadaments massius i reestructuració en un esforç deseperat per a sobreviure, doncs no pot pagar les seves factures. També és un bon moment doncs varis escàndols recents (com la destrucció de l'edició complerta del darrer número de la revista «The Ecologist», dedicada a Monsanto; l'escàndol de la «tecnologia terminator», l'introducció il·legal de cotó Bt a Zimbabwe..) han contribuït a augmentar la seva reputació com assassí multinacional que, com creador de l'Agent Taronja de la guerra de Vietnam i del rBGH, ja era suficientment coneguda», finalitza Nanjundaswamy.


Capítol anterior. - Capítol següent.

free-news.org