Capítol anterior. - Capítol següent.

Capítol IV.

En el capítol anterior...
La fidel impremta de «The Ecologist», sense previ avís, converteix en paper reciclat la revista sobre Monsanto.

Monsanto.El número triturat comença amb una carta oberta a Robert Shapiro, Cap Executiu de Monsanto, una de les multinacionals més poderoses en el món. La revista és una resposta als anuncis de Monsanto que afirmen que l'empresa vol un debat lliure i obert sobre l'impacte del seu negoci.

Després de nombroses visites a impremtes, per fi aconsegueixen editar el número, però no havien acavat els problemes...

Les cadenes de quioscs WH Smith i John Menzies han confirmat avui que no vendrean l'últim número de la revista «The Ecologist» per por d'una denúncia de la gegantina empresa de biotecnologia Monsanto.

El número monogràfic és una resposta directa a una campanya de publicitat de Monsanto, en la qual s'afirma entre altres coses que «la biotecnologia alimentícia és una qüestió d'opinions. Monsanto creu que has d'escoltar-les totes».

La revista destaca l'historial d'irresponsabilitat social i ecològica de l'empresa, i demostra la seva disposició d'intimidar i aixafar les idees que xoquen amb els seus interessos immediats. «Només per por de la seva reputació», diu el co-editor Zac Goldsmith, «Monsant ha pogut, un cop rera l'altre, dur a terme allò que és de fet una política de censura. En repetides ocasions, el seu tamany i història d'agressió ha truncat allò que és inqüestionablement un legítim i importantíssim debat. Ells creuen en l'informació, però només la que asegura una resposta del públic que resulti favorable als seus productes, els quals sovint resulten perillosos».

La centraleta de «The Ecologist» ha estat col·lapsada amb trucades del públic desitjós però impossibilitat per adquirir exemplars de la revista.

A principis d'aquest mes, l'impremta de «The Ecologist» reduí a pasta tots els exemplars de l'edició, només hores abans de la seva distribució, per por a denuncies legals per part de Monsanto. L'impremta havia treballat conjuntament amb «The Ecologist» durant més de 25 anys sense cap tipus de conflicte. Ara, amb la negativa a distribuir la revista en les principals cadenes de quioscs, Menzies i Smith, argumentant «potencials problemes legals», es comença a qüestionar la pròpia independència de la premsa en el Regne Unit.


Capítol anterior. - Capítol següent.

free-news.org