Capítol anterior. - Capítol següent.

Capítol III.

De sobte «The Ecologist», la revista insignia del pensament ecologista durant els darrers 30 anys, es veiè immersa en una polèmica per creure en la publicitat.

Els 14.000 exemplars de l'edició especial sobre l'enginyeria genètica i Monsanto foren destruïts sense cap avís per l'impremta Penwells, que duia 29 anys imprimint «The Ecologist».

Segons informà el diari britànic «The Guardian», l'impremta es nega a fer comentaris, es creu que tingué por d'exposar-se a una denúncia per calúmnies de Monsanto.

Zac Goldsmith, de «The Ecologist», ha declarat que «Estem atònits i escandalitzat. Tenim un llarg historial de denúncies contra les multinacionals, però l'impremta no s'havia negat a editar un número en 29 anys. Vaig preguntar si ens podien enviar un exemplar de la revista. Digueren que no, que els 14.000 exemplars foren destruïts. He intentat averiguar que ha passat, però no contesten a les nostres trucades».

Monsanto.Daniel Verakis, portaveu de Monsanto en el Regne Unit, diu que la notícia li ha causat perplexitat. «Jo havia parlat amb Zac Goldsmith el setembre sobre el fet que aquest número anava a ser un monogràfic sobre la biotecnologia, i vaig suposar que, sent l'empresa més gran a l'àrea, ens esmentaria, però no sabia que anava a ser un número especial sobre Monsanto. El fet que s'hagi destruït el número és un misteri per a mí. No tinguerem res que veure amb això».

«The Ecologist» hauria d'haver estat als quioscs ahir, però encara segueix cercant una impremta.


Capítol anterior. - Capítol següent.

free-news.org