VIH/SIDA.
Claus per a un replantejament global.

Significa un test de SIDA positiu que s'està infectat amb el Virus d'Immunodeficiència Humà? És capaç aquest virus de destruir les nostres defenses? És aquesta suposada destrucció de les defenses allò que li duu a patir múltiples malalties infeccioses i finalment la morte? S'han acomplert les catastròfiques previsions dels experts? Són beneficiosos els tractaments antivirals coneguts com còctels que s'administren a milers de persones, incloses embarassades i recent nascuts? Més encara. Existeix realment el VIH? S'ha demostrat algun cop la seva existència aïsllant-lo, sequenciant el seu material genètic, fotografiant els seus components? La documentació que la nostra associació ha anat reunint durant vuit anys ens permet contestar rotundament NO a totes aquestes preguntes i proposar alternatives coherents, riguroses, positives i esperançadores.

A contracorrent.


Actualment, el Centre Orientatiu de Bio-Regeneració Aplicada (C.O.B.R.A.) forma part d'un Fòrum Internacional que reuneix a investigadors, periodistes, advocats, afectats, metges i científics prestigiosos, qualificats i independents procedents d'Alemania, Austràlia, Brasil, Colòmbia, Estat espanyol, Estat francès, Anglaterra, Itàlia i Suissa. La documentació disponible ens permet plantejar el problema «SIDA» en els següents termes: Aquesta informació ha permès que cents de persones puguin escapar a la por i a l'angúnia i inclús salvar les seves vides al permitir-los sortir de l'engranatge destructiu i cercar solucions no agressives i eficaces. Ocultar-la als afectats i als professionals que els atenen no només és moralment reprobable sino que va en contra de la llei i de les pròpies recomanacions internacionals de les Nacions Unides que en el seu punt 6.a diu: «Hauràn de promulgar-se lleis i normatives que permetin fomentar les accions tendents a extendre l'informació sobre el VIH/SIDA mitjançant els mitjans de comunicació de Masses. L'informació ha d'estar dirigida al públic en general així com a aquells grupos més desvalguts que puguin tenir dificultat en el accès a aquesta, i no estar subjecta a censura o altres criteris de difusió pública».

Pero aleshores, de qué mor la gent?.


Aquesta és la primera pregunta que sol fer qualsevol que sent posar en dubte l'existència del «VIH». L'experiència acumulada en aquests anys amb cents de casos indica que les persones que es presenten com «mortes de SIDA» són víctimes de:
  1. Factors que ja mataven abans de la «SIDA»: Medicació agressiva. Transfusions repetides de sang i hemoderivats que suposen l'entrada constant de proteïnes estranyes (per exemple, hemofílics). Hàbits insans (drogues, metadona, alcohol,...). Malnutrició. Malalties de les «llistes de la SIDA» (29 a Europa i Amèrica; 4 a Àfrica... de les que ja es moria la gent abans del 1981).
  2. Nous factors aparescuts a conseqüència de l'engranatge «SIDA»: la por: Quants sers humans són capaços de sobreviure a una condemna a mort i resistir la pressió d'una Campanya de Terror com l'organitzada al voltant de la «Pandèmia SIDA»?. I a això cal afegir els problemes psicològics, emotius, familiars, socials o laborals: sentiment de culpa, d'autorebuig, d'indignitat, d'autodestrucció, de brutícia, de por a contagiar, de marginació, de ruptura de parelles, d'amistats,...
  3. Els tractaments: rigorosos estudis científics publicats en revistes especialitzades prestigioses6 posen de manifest que, tant els antibiòtics administrats en dosis masives com els suposats «antivirals» (els antics com l'AZT i els nous Inhibidors de Proteases), són productes extremadament tòxics i el seu mode d'acció tard o d'hora acava amb la vida dels pacients.
  4. Finalment, la nostra experiència demostra que, en alguns casos, resignar-se a morir també pot ser l'única sortida o el darrer servei als parents.
És urgent resaltar que dos processos que ja estàn en marxa portaran a la mort a milers de persones: A aquesta altura del nostre discurs, es fàcil adonar-se que el problema «SIDA» no és un problema científic o mèdic (doncs que en aquests terrenys podria estar ja resolt) sino un problema de Poder en el qual el factor determinant, que actua per sota d'aquests processos destructius, és la censura.

Com...?. Censura en una democràcia?.


Els grans científics es feien preguntes; els grans estafadors venen respostes dogmàtiques. Així, s'ha construït la «SIDA» com quelcom objectiu definit per especialistes asèptics que ha de ser combatut per tothom més enllà de tota ideologia: «Tots som iguals davant la SIDA». O sigui, un exemple perfecte d'expressió del més ferotge totalitarisme virtual.

Malgrat això, allò que realment fa iguals davant la «SIDA» és l'ignorància. I l'ignorància consisteix en conéixer només la versió oficial. En aquest context, reb especial dramatisme aquesta frase de Wilheim Reich: «Ser sincer i honest és un perill social». I això vol dir que una sèrie de sistemes de seguretat (de Seguretat Social) es dispararan automàticament per a tractar de suprimir o minimitzar el perill.

Doncs com en el règim democràtic es suposa que cadascú pensa allò que vol i parla lliurement, la censura no pot ser explícita: no s'actua sobre el que parla callant-lo, sino sobre els que escolten i sobre els canals de comunicació: es tracta de moltonejar als oients mitjançant missatges, quant més absurds més efectius, i bloquejar l'accès dels dissidents a canals de difusió creïbles, o sigui, als mass media del Sistema.

Miquel Calzada, Mikimoto.De totes formes, quan aquests mètodes fallen, sempre es pot tornar als mètodes tradicionals. Un exemple: el periodista Mikimoto dedicà 15 minuts al Coordinador de la nostra associació en el seu programa «Solvència Contrastada» (TV3). Resultat: després de l'anunci del responsable de la cadena de «controlar els continguts», el programa fou suprimit «per raons horàries».

I els metges, analistes, infermers, o inclús investigadors no estan en la millor posició per a descobrir la veritat que la resta de la població. Molt al contrari, l'única forma de fer-ho és desobeïr consignes, dubtar, pensar a contracorrent, tot això fora de l'abast de quins han estat preparats, educats, titulats, masteritzats i programats precisament per a lo contrari. Per no parlar de lo difícil que és avui en dia mantenir un lloc de treball.

Això ens deixa a uns pocs la responsabilitat de ser «sincers i honestos», de fer que els afectats, els professionals i les institucions de quins depenen les seves vides i l'opinió pública en general, tinguin tota l'informació disponible. I el preu naturalment és convertir-nos, com deia Reich, en un «perill social». Però un perill només per aquells que viuen de la «SIDA», pels que guanyen milions de dolars, premis, càrrecs, fama i estatus profesional i social.

Per la resta potser siguem l'única possibilitat de recuperar el seny.

I com es lluita contra tot això?.


Es lluita amb energia, constància, enteresa, tenacitat, perseverància, humiltat, fermesa, capacitat d'apendre... Altre cop Reich: «el coneixement condueix a l'esperança»...

El fenòmen «VIH/SIDA» té dos aspectes fonamentals:

  1. El muntatge que hemos descrit i
  2. els problemes de salut reals, tant els produïts per una agressió d'anys, com els provocats pel propi «engranatge SIDA».
Això vol dir que lluitar contra la SIDA significa lluitar en, al menys, dos fronts: En el primer cas es tracta de desmuntar la «SIDA» de la forma menys traumàtica possible però procurant que contribueixi a provocar un canvi global en el concepte de la salut i especialment en els sistemes sanitaris. En el segon caso, es tracta de començar a realitzar aquest canvi cercant des d'altres enfocs les causes dels problemes i aportant solucions.

Proposo un principi metodològic bàsic: separar allò que ens han unit; unir allò que ens han separat. M'explico.

  1. A primer cop d'ull, ens han unit un virus i una malaltia. En realitat no hi ha l'esmentat virus, sino experiments amb cèl·lules estressades i fotografies d'unes partícules cel·lulars humanes a les quals els biòlegs anomenen «semblants a virus» («virus-like») precisament per la seva semblança amb els virus. I tampoc hi ha cap malaltia nova, sino una llista de malalties antigues reunides sota l'etiqueta «SIDA» per aparentar que tenen un mateix origen; malgrat això, cadascuna és pròpia d'una determinada conducta de risc (per exemple, els consumidors de nitrits, «poppers», desenvolupen Sarcoma de Kaposi o els desnutrits pateixen síndrome de Consunció). En el súmmum, la llista s'ha anat «revisant» cada cert temps per afegir malalties, la qual cosa ha fet augmentar progressivament el nombre de malalts i això s'ha presentat com creixement de l'epidèmia. Ara, malgrat això, es tracta de promocionar els nous «còctels» i per tant les xifres es manipulen a la baixa.

  2. Tot això pot posar-se fàcilment en evidència simplement analitzant allò que s'ens diu i contrastant la documentació en lloc de aceptar-ho per les bones: encara que sembli increïble estem davant un muntatge tan rude que no és necessari poseïr coneixements especialitzats per a questionar-ho.
  3. Però també s'ha de tornar a unir allò que ens han separat: poca gent sembla disposada a creure que les condicions de vida determinin la salut i la malaltia. I quan parlo de condicions de vida no m'estic refererint als tòpics de sempre: drogues, tabac, alcohol,...

  4. World Health Organization (WHO).M'estic referint a embarassos tractats com si fossin malalties i parts mecanitzats i deshumanitzats, practicats en hospitals en condicions que inclús l'OMS ha condemnat explícitament. M'estic referint a una criança presidida pel maltracte en mesos i anys crucials pel desenvolupament: llet artificial, manca de contacte matern, medicaments i vacunes immunodepressores, constants interferències en l'expressió de les emocions,...
    M'estic referint a les condicions de vida d'aquesta orgullosa civilització occidental: aïllament de la natura, sobrecàrrega de treball, fals repòs, contaminació generalitzada, camps electromagnètics, energia nuclear, sorolls, alimentació a base de productes morts (desprovista de substàncies vitals i atapeïts de química fins l'arrel), incapacitat per a experimentar plaer, angunioses relacions socials i personals,...
    I per a finalitzar aquest cercle destructiu, quan aquest cúmul d'agressions dispara senyals d'alarma i desferma processos de neteja o de reequilibri, una concepció simplista i absurda de la salud els interpreta com «malalties» i procura tapar-los, boicotejar-los, suprimir-los a base de fàrmacs que els transformen en autèntics problemes crònics, propis de l'edat, produïts per agents externs o deguts a la mala sort o destí.
Però encara hi ha una altra separació potser més important, més greu i més determinant: ens han tallat a trocets; el volant per l'especialista pot considerar-se un símbol palpable d'aquesta disecció: l'estòmac, el cap, un ronyó, el fetge, la ment,... l'esperit: troços que es pretenen independents, intercanviables, prescindibles i inclús innecesaris. I no parlem de les coses que no poden localitzar-se, coses tan intangibles i poc científiques com els sentiments, les emocions, les intuicions, les angúnies,...

Per a reunir tot això, per a tornar a l'unitat, per a tornar a saber que tot està relacionat amb tot, dins i fora de nosaltres, no hi ha prou amb l'informació, no hi ha prou amb entendre que estem destruïnt l'ecosistema en el que vivim i l'ecosistema que som. S'ha de construir un canvi profón personal i social. En això estem:

I mentrestant, qué fer si t'etiqueten al donar positiu en un test?.

Tant si t'etiqueten com «seropositiu» (perque, encara que hagis donat positiu al test, no tens cap malaltia) com si t'etiqueten com «malalt de SIDA» per patir alguna de les malalties de la llista o tenir un recompte de defenses per sota de 200, el primer pas es compendre allò que t'està succeïnt. Culpar a l'exterior i acceptar sense més la condemna, paralitza.

Quina alternativa tens?. Analitza l'informació que t'oferim, profunditza, ampliala si és necessari (tenim gran quantitat de material a la teva disposició) contràsta-la amb la que tens, i pren les teves pròpies decissions. Molts etiquetats han pogut oblidar-se de l'assumpte després de conéixer tota aquesta informació i donar-se compte que el test, i per tanto el resultat, no són válids. Però també hi ha molts «malalts de SIDA» (inclús terminals que demanaren l'alta voluntària a l'hospital) que han sanat al tractar la seva malaltia específica al marge de la SIDA, amb tractaments no agressius que proposa la Medicina Reguladora Biològica.

També pots contactar amb A.V.S. (Associació de Vencedors de la SIDA) per a que t'expliquin la seva experiència: segur que et servirà. I per a que aportis la teva... és decissiu que les persones directament afectades comencin a unir-se i a moure's. Conéixer a altres pot servir per a superar la tremenda pressió de l'aïllament i la por.

Formació i informació per a un debat necessari.


Les accions que COBRA està desenvolupant s'emmarquen en un Pla per a desmuntar la «SIDA» els propers pasos del qual, després de l'actuació dels crítics en la recent Conferència Internacional de Ginebra, són: Dur a terme tot això exigeix un treball constant de formació i informació. A Barcelona, posarem en marxa el 1996 un Cicle de Formació en Ciències de la Vida amb cursos sobre Biologia, Virologia, Inmunologia, Genètica, aspectes clínics o enfocs i tractaments alternatius, impartits pels nostres assesors científics (tots estan disponibles en video).

A més a més, COBRA està recollint signatures per a suscriure un manifest per un debat científic i públic que ja compta amb el suport, entre altres, de Javier Sádaba, Manuel Delgado, Agustín García Calvo, Isabel Escudero, Antonio Escohotado, Fernando Sánchez Dragó, Fernando Arrabal, Eduardo Subirats, Raúl del Pozo, Antonio López, Víctor Manuel o Ana Belén. Si vols participar en aquesta campanya, demanan's el text.

Però aquesta no és l'única forma d'ajudar en aquesta batalla per la vida: pots associar-te, demanar-nos material i difondre'l, asistir als cursos i encontres organitzats en la teva zona, recolçar la celebració dels actes (més de 40 associacions, ateneus, botigues i publicacions ho fan), suscriure la convocatòria del premi Existeix el VIH? (juntament amb Luna Hiena i el Centre d'Estudis Naturistes) actuar des dels col·lectius per a pressionar als responsables públics, traduïr textos, escriure o trucar als mitjans de comunicació... o simplement ingressar un donatiu en la compte 2013-0270-19-0200377732 de la Caixa de Catalunya. COBRA no té més ingresos que les quotes dels socis i els diners procedents de la venda de material, la qual cosa suposa enormes limitacions però també una garantia de llibertat i independència.

En pocs anys, milers de etiquetats van a contribuir a destapar les mentides de la SIDA. La questió és: ho faran activament, lluitant per la seva salut, i evidenciant un marketing pervers, o pasivament, aportant els seus cadavers?. Quants sers humanos tindran que morir abans que els professionals es replantegin els molt usats conceptes que aprengueren en la Facultat?. No es tracta de fer descarrilar el tren de la SIDA, duem-lo a una via morta per a desmuntar-lo i apendre d'ell; i sobre tot, comencem a desmantellar i refer la xarxa viària: restituïm els rails de la trampa el destí del qual és la mort, per les vies de comunicació que es perdin en las entranyes de la xarxa de la vida.
 

Jesús García Blanca.
Maribel Jiménez Heredia.
Cites:

1Les dues condicions a acomplir per a ser considerat un «cas de SIDA» segons la definició del propi CDC (1985) són:
  1. patir alguna de les malalties d'una llista que ha anat augmentant de 2 el 1981 fins 29 el 1993; y
  2. absència de qualsevol altra causa subjacent d'immunodeficiència.
Si apliquem aquesta definició, els consumidors de drogues por via intravenosa, els homosexuals consumidors de poppers, els hemofílics receptors d'hemoderivats i els pacients tractats amb productes immunodepressors (o sigui, la pràctica totalitat dels malalts de SIDA) no són casos de SIDA.
2Estudis: Biologia, Ecologia, Neurobiologia, Electromicroscòpia de Scanning, Botànica Marina, Genètica i Virologia. 1990: Diploma amb investigació d'un virus marí. 1994: PHD en Fisiologia de Plantes, Patologia de Plantes i Filosofia, en l'Universitat de Konstanz (Alemania). Investigació: 1987-1994: Estudis de Biologia Molecular sobre la relació estable entre virus i hoste. Virology i Botanica Acta publicaren els treballs en els quals es descriu el descobriment del virus Ectocarpus Siliculosus. Economia: membre del Comitè Germano-Txec-Eslovac.
3Dirigeix un equip d'investigadors membres del Departament de Patologia de l'Hospital Perth i de l'Universitat d'Austràlia Occidental, els treballs del qual publicats en prestigioses revistes científiques han servit des de fa una dècada per a replantejar críticament l'hipòtesi VIH/SIDA.
4Doctor en Medicina el 1945 per l'Universitat de Zurich: Formació en Anatomopatologia i Microbiologia, ha estat asessor de l'OMS, del Consell d'Europa i de la Creu Roja, i President de la Societat Internacional de Transfussions de Sang, Premi Marcel Benoist a l'Investigació Científica. Actualment és Professor Emèrit d'Immunologia i dirigeix el grup d'investigació en Immunitat i Nutrició a Berna.
5Doctor en Medicina el 1965. Doctor en Psiquiatria i Neurologia. 1966-1970: Estudis de Sociologia, Psicologia i Politologia en la Universitat Lliure de Berlí. 1975-1980: Professor, pèrit i cap de projectes de Medicina Social a Berlí i baixa Saxònia. 1981-1988: Director Mèdic d'una Clínica experimental del Govern alemany especialitzada en drogodependents. 30 anys d'experiència en drogodependències, rehabilitació psicosomàtica, investigació bàsica clínica i profilaxis d'infeccions; 10 anys d'investigació en les mitocondries cel·lulars, càncer i SIDA. Fundador, juntament amb el Dr. Lanka, de REGIMED.
6Journal of Biological Chemstry, 1989; England Journal of Medicine, 1990; Lancet, 1991; Human Pathology, 1991; Laboratory Investigation, 1991; A. Internal Medicine, 1992; Annals of Neurology, 1994; Journal Infectious Diseases, 1994; Genetica, 1995; Nature Medicine, 1996; Science, 1997; AIDS Treatment Update, 1997...
 
Contactes:

A.V.S. (Associació de Vencedors de la SIDA):
Paris, 206 entresol. Barcelona.
Portaveu: José Luis López de la Fuente.
Telèfon: 932171150.

Centre Orientatiu de Bio-Regeneració Aplicada (C.O.B.R.A.):
A Catalunya:
Cartagena, 230 5è 1a. 08013 Barcelona. Telèfon: 934501300. Fax: 934564825.
A Andalusia:
Apartado de Correos, 514. 11300 La Línea (Cádiz). Telèfon: 956 175200. Fax: 956 170047.

Regimed:
Dr. Heinrich Kremer / Dr. Stefan Lanka.
Metzendorfer Weg, 36. D21224 Rosengarten. Hamburg (Germany). Tel.: 39.231.5310105.

Grup d'Estudi d'Immunitat i Nutrició:
Elisabethenstr. 51. CH-3014 Bern. Switzerland (Dr. Alfred Hässig).

Revista Continuum:
172, Founding Court. Brunswick Centre. London WC1N1QE. Tel.: [+44] (0) 171 713 7071. Fax: [+44] (0) 171 713 7072.

Lectures aconsellades.

Quaderns «Desmuntar la SIDA». Barcelona. C.O.B.R.A. 1995-1998.

  1. «Hi ha solucions a la SIDA qualsevol que sigui la seva causa».
  2. «El VIH no existeix: els treballs del Dr. Stefan Lanka».
  3. «Amb censura, SIDA. Sense censura, VIDA».
  4. «Són beneficioses les actuals teràpies combinades o, pel contrari, són tendencialment mortals».
  5. «VIH/SIDA: Elements per a un replantejament científic. Els treballs de la Dra. Eleni Papadopoulos».
Revista Continuum (28 números publicats).

TAHI, Djamel. «Did Luc Montagnier discover HIV?» (Text of video interview with Prof. Luc Montagnier at Pasteur Institute, July 18th 1997). Continuum, 5, 30-34.

Articles científics bàsics:

Hässig, Alfred; Kremer, Heinrich; Lanka, Stefan; Liang, W.-X.; & Stampfi, K. «15 years of AIDS». Continuum, Vol. 5, nº 3, 1998.

Lanka, Stefan. «HIV, Realität oder Artefakt? Raum und Zeit», 1995, 17-27. (Hi ha versió castellana: «HIV, Realidad o artefacto». Barcelona, C.O.B.R.A., 1998).

Papadopoulos-Eleopoulos, Eleni; Turner, VF.; Papdimitrou, J.; & Causer, D. «The isolation of HIV: Has really been achieved? The Case Against». Continuum. Sept./Oct. 1996. 4:3: suppl 1-24. (Hi ha versió castellana: «El aislamiento del VIH. ¿Se ha conseguido realmente? Documentación en contra». C.O.B.R.A., 1998).

Article publicat en la revista «Ekintza Zuzena». 24 zkia. 1998/1999 negua.
Edita: Edicions E. Z. Apartat de Correus, 235. 48080 Bilbo (Bizkaia).
E-mail: ekintza@nodo50.org.
Adreça URL: http://www.nodo50.org/ekintza.


free-news.org